A PROJEKT ADATAI:
- A kedvezményezett neve: BarLine Korlátolt Felelősségű Társaság
- A projekt címe: Vállalkozásfejlesztés a BarLine Kft-nél
- A szerződött támogatás összege: 14 219 000 Ft
- A támogatás mértéke (%-ban): 60,00%
- A projekt időtartama: 2021. január 1. – 2022. április 30.
- A projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00480
A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:
Cégünk 2017-től foglalkozik egészséges édességek kutatásával és gyártásával. Főbb termékeink a mártott szeletes csokoládék, gyümölcs szeletek, bonbonok, kókuszos édességek, szaloncukrok. Az egészséges táplálkozást szem előtt tartva színezék-, tartósítószer-, aroma-, pálmaolaj-, glutén-, laktóz-, cukor- és GMO – mentességre törekszünk. A funkcionális élelmiszerek innovatív termékek, ahol az innováció forrását a az élelmiszeripari alapkutatások mellett a változó fogyasztói és piaci trendek jelentik A funkcionális élelmiszerek a különleges (speciális) élelmiszerek közé tartoznak, melyeknek a tápértéken és élvezeti értéken kívül még egészségvédő hatást is tulajdonítanak.
Fejlesztésünk során egészéges csoki termékcsaládunk bővítését tűztük ki célul. A kutatás - fejlesztés során olyan komplett termékreceptúrát hozunk létre, ami kielégíti a napi vitaminigényt.
A gyártás során kevesebb melléktermék keletkezik és a digitalizációnak köszönhetően a termékminőség vizsgálat is hatékonyabbá válik.
Felmérések szerint a funkcionális élelmiszerek piaca jelentős és gyorsan növekvő, mert a rendszeresen sportolók, testépítők és nagyobb fizikai aktivitásra képes testedzők is érdeklődést mutatnak az egészséges táplálkozást biztosító élelmiszerek fogyasztására. Az általunk kínált termékek édesség és az egészséges termékpalettán hiányoznak, továbbá a fejlesztéssel a fogyasztói igények, a termékekkel szembeni elvárások változását gyorsan és hatékonyan ki tudjuk szolgálni.
Egy-egy termék több hónap alatt lesz végleges, ilyenkor újabb labor bevizsgálás, tápanyagszámítás, csomagoló anyag tervezés, kivitelezés után lesz kész termék. A kutatásvezető és technikus munkatársak 2021-ben fejlesztették és tesztelték a receptúrákat, melyek közül több is megfeleltethető az elvárásoknak. A gyártástesztelési fázis van vissza, mely segít eldönteni, hogy bon-bon vagy táblás csokikockában kezdjük el a tömeggyártását, melyhez szükséges egy olyan gép, ami automatikusan elkészíti a formát és meg is tölti az ásványi anyaggal és egyéb vitaminokkal dúsított töltelékkel, a beszerzett Selmi Moulding Line 275. gép esetében a Szállító jelezte, hogy a szállításra 2022. február végén kerülhet sor.